Nem jár mindenkinek a kedvezményes rezsi, a nyugdíjasok halasztást kérnek

Közleményt adott ki a Nyugdíjas Szervezetek Egyeztető tanácsa, amelyben kérik a kormányt, hogy halassza el a rezsiemelést. A szervezet sok százezer nyugdíjas nevében kéri, hogy ne a fogyasztást vegyék alapul, hanem a rászorultságot vegyék figyelembe.

A szervezet továbbá követeli, hogy ne augusztus 1-jével, hanem legkorábban október 1-jével kerüljön sor. Valamint a kompenzációs eszközöket úgy határozzák meg, hogy ne a fogyasztást hanem a rászorulókat támogassák.

A közlemény kitér arra is, hogy energetikai szakemberek bevonásával hosszú távon is alkalmazható árrendszert alakítsanak ki. A szervezet szerint nem a fogyasztási helyeket kell alapul venni, hanem az egyes háztartások átlagát kellene alapul venni, mivel egy iroda, vagy üzlethelység nem vehető egy kalap alá a háztartásokkal.

A szervezet elvárja, hogy szakemberek bevonásával vizsgálják meg a társadalom teljes egészére kiterjedő hatását az energiaárak megnövekedésének, és hozzon meg olyan intézkedéseket amelyek a lakások korszerűsítését ösztönzik és anyagilag támogatják.

Friss hírek

Információk