Számold ki, mennyit fizetsz augusztustól a gázért és a villanyért

Aki kicsúszik a gáz vagy a villamosenergia esetén az átlagfogyasztásból annak hétszeres illetve kétszeres árat kell majd fizetnie. Megpróbálunk segíteni abban, ogy pontosan ki tudd számolni, hogy mennyivel többet kell majd fizetned, ha átléped a kormány által meghatározott átlagfogyasztást.

Augusztus elsejétől lép életbe az a rendelet, amely megállapítja földgáz és a villamos energi átlagfogyasztásra vonatkozó mértéket. Aki az átlagnál többet fizet mostantól többet kell fizetnie, mind a villamos energiáért, mind a földgázért.

Családok százezreinek kell újratervezniük azt, hogy hol tudnának spórolni, de számos család nincs könnyű helyzetben főleg ahol több generáció lakik együtt. Nekik (is) nyújtunk segítséget, hogy ki tudják számolni pontosan mennyivel fog nőni a gáz és villanyszámlájuk. A földgáz számítást tekintve 144 köbméter/hó fogyasztásig, azaz 1729 köbméterig marad kedvezményes 102 Forint/m3, az efelett elhasznál gázért 747 Forint/m3 díjat kell fizetni. Ezen számítás alól csak a nagycsaládosok kapnak kedvezményt.

A villamosenergia esetén 2523 kWh/év fogyasztásig 36 Forint marad az áram díja, az e feletti fogyasztásért már 70,10 Forint/kWh díjat számítanak fel. Az éjszakai áram díja 23,1 Forint/kWh díjban határozták meg, az e feletti ár 62,9 Forintot kell fizetni kilowattóránként. Szerencsére a hőszivattyúkra továbbra is a kedvezményes H tarifa vontakozik.
 

Friss hírek

Információk