Éjszakai áram bekötés díja 2024Mi az éjszakai áram?

Az éjszakai áram, más néven vezérelt áram, lehetővé teszi az alacsonyabb díjszabású áramfelhasználást bizonyos éjszakai órákban. Ezt külön mérőóra segítségével mérik, amely az esti és hajnali órákban aktiválódik.

Bekötési rajz és a folyamat

A bekötés megkezdése előtt egy szakképzett villanyszerelő felméri a helyszínt és elkészíti a szükséges bekötési rajzot. Ez a folyamat magában foglalhatja az új mérőóra felszerelését és szükség esetén a hálózat átalakítását is.Bekötési díja

Az éjszakai áram bekötésének költsége változó. Több tényezőtől függ, többek között az elvégzendő munka mennyiségétől és a felhasznált anyagoktól. Általában a díj tartalmazza a mérőóra beszerzését, a szükséges munkaórákat és a kiegészítő berendezések költségeit.

Vezérelt áram bekötése

A vezérelt áram bekötése egyedi tervezést és szakértelmet igényel, mivel az energiafogyasztás időzítése létfontosságú. Ezt a fajta áramellátást gyakran használják nagyobb berendezések, például bojlerek energiatakarékos működtetésére.De mikor kapcsol be a bojler?

Az éjszakai áramra kötött bojler általában az olcsóbb áramdíjszabás idején kapcsol be, így jelentősen csökkentve a fűtési költségeket. A pontos időpontot a mérőóra programozása határozza meg.

Szolgáltatók: MVM, EON

Magyarországon több szolgáltató kínál éjszakai áramot, köztük az MVM és az EON. Mindkét cég saját tarifákkal és ajánlatokkal rendelkezik, amelyeket érdemes összehasonlítani a legjobb döntés érdekében.

Éjszakai áram

Alternatívák az éjszakai áramra

Míg az éjszakai áram számos háztartás számára vonzó lehet, fontos megfontolni a modern alternatívákat is, mint például a napelemes rendszerek. Ezek hosszú távon még nagyobb megtakarítást nyújthatnak.

Mit érdemes tudni még?

  • Költségek: Az éjszakai áram bekötésének díja magában foglalja az anyagköltségeket és a munkadíjakat.
  • Időzítés: A bojler és más berendezések éjszakai áramra való átkapcsolása jelentős megtakarítást jelenthet.
  • Szolgáltatók: Fontos összehasonlítani az MVM és EON ajánlatait, hogy megtaláljuk a legkedvezőbbet.
Az éjszakai áram bekötése csak egy a sok lehetőség közül, amellyel csökkenthetjük energiaköltségeinket és védelmezzük környezetünket. A napelemek és egyéb megújuló energiaforrások használata egyre inkább előtérbe kerül, ahogy haladunk a fenntarthatóbb jövő felé.
 

Friss hírek

Információk