EON Egyetemes Szolgáltató változás 2024. július 1-től

Fontos változások az E.ON és MVM ügyfelek számára 2024. július 1-től

Az energiaszolgáltatási piacon jelentős átalakulás következik be 2024 nyarán. Ha Ön jelenleg az E.ON Áramszolgáltató Kft. ügyfele, fontos változásokra kell felkészülnie. Ebben a cikkben összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, amelyeket minden érintett fogyasztónak ismernie kell.
 

Mi változik és miért?

Az E.ON Áramszolgáltató Kft. 2022 áprilisában az MVM Csoport tulajdonába került. Most egy újabb lépésre kerül sor: 2024. június 30-án az E.ON Áramszolgáltató Kft. jogilag beolvad az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-be. Ez a lépés az ügyfélkiszolgálás egységesítését célozza, ami hosszú távon jobb szolgáltatást eredményezhet a fogyasztók számára.Mit jelent ez az ügyfeleknek?

 1. Jogfolytonosság: Az Ön jelenlegi villamosenergia-vásárlási szerződése automatikusan átkerül az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-hez 2024. július 1-jétől. Ez azt jelenti, hogy Önnek nincs teendője a szerződésével kapcsolatban.
 2. Új elérhetőségek: Július 1-től az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. elérhetőségein intézheti ügyeit. Ezek közé tartozik az új e-mail cím (ugyfelszolgalat@mvm.hu), telefonszámok és az online ügyfélszolgálati felület (mvmnext.hu/ugyfelszolgalat).
 3. Mobilalkalmazás: Az MVM Next nevű mobilalkalmazáson keresztül is intézheti ügyeit.
 4. Új számlák: Az átállás után új formátumú számlákat fog kapni, amelyeken az MVM logója szerepel majd.


Milyen ügyeket intézhet az új szolgáltatónál?

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.-nél 2024. július 1-től többek között az alábbi ügyeket intézheti:

 • Felhasználóváltozás (névátírás)
 • Kereskedőváltás
 • Új villamosenergia-vásárlási szerződés kötése
 • Szerződésfelmondás és mérőhely-megszüntetés
 • Előre fizetős mérővel kapcsolatos ügyek
 • Adatmódosítás és fizetési mód váltása
 • Számlaegyenleg egyeztetése
 • Mérőóraállás bejelentése


Fontos tudnivalók az ügyintézéshez

 • A személyes ügyfélszolgálati irodák listáját az mvmnext.hu/navigator oldalon találja.
 • Az új számlákon egy kapcsolóikont fog látni. Ügyintézés során mindig a villanykapcsolót válassza, ha kérik.
 • A PIN kód használata megszűnik az ügyfélazonosítás során.
 

Az E.ON és az MVM egyesülése jelentős változást hoz az energiaszolgáltatási piacon. Bár az átállás automatikusan megtörténik, érdemes megjegyezni az új elérhetőségeket és figyelni az esetleges további tájékoztatásokat. Az MVM ígérete szerint az ügyfelek továbbra is magas színvonalú szolgáltatásban részesülnek, és az átállás zökkenőmentesen fog zajlani.

Ne feledje, hogy bármilyen kérdés vagy probléma esetén az új ügyfélszolgálati csatornákon keresztül kérhet segítséget. Az energiaszolgáltatás folyamatossága és minősége továbbra is biztosított lesz minden ügyfél számára.

Friss hírek

Információk